• Köpa bostad


Vägen till en god affär

Vårt mål är att hjälpa Dig till en trygg, lönsam och bekväm bostadsaffär. Detta kombinerat med god lokal kännedom om den marknad vi arbetar på ger oss de bästa förutsättningarna att göra din bostadsaffär 
till en god affär. 

Köpa bostad

Var väl förberedd

Plötsligt finns drömhuset ute till försäljning. Kanske handlar det om en jordbruksfastighet som skulle kunna garantera avkastning och barnens trygga uppväxt, eller kanske ett hyreshus med sjöutsikt och möjlighet till eget boende?

1. Bolån

Vi på Mäklargruppen vet att fastighetsaffärer ofta väcker många känslor. För att vara väl förberedd när drömhuset står för dörren, är det mycket bra om Ni redan i förväg känner till Era ekonomiska förutsättningar. Att ha ett lånelöfte hos Er bank ökar Era handlingsmöjligheter när Ni finner vad Ni söker. Vi på Mäklargruppen hjälper gärna till med att ordna ett lånelöfte via våra kontaktpersoner. Vi har ett bra samarbete med alla andra banker och finansinstitut.

2. Bevaka fastighetsmarknaden

Är Ni intresserade av ett speciellt område? Söker Ni kanske industrifastigheter eller lantbruk? Utgår Ni ifrån ett bestämt prisspann? Informera oss gärna så hjälper vi Er att bevaka marknaden.

3. Visningar

Vid visningen får Ni tillgång till en utförlig beskrivning av fastigheten/bostadsrätten. Vi är väl pålästa och svarar gärna på Era frågor. Vi behov finns även måttband & kompass m.m. till hands. Efter visningen kontaktar vi samtliga spekulanter och svarar på eventuella frågor som kan dyka upp.

4. Undersökningsplikt

Som köpare av en fastighet eller bostadsrätt har man undersökningsplikt, vilket innebär att alla fel och brister som man själv kan eller bör upptäcka inte faller under s.k. dolda fel. En utförligare besiktning kan ibland vara att föredra. Vi har kontakter med oberoende besiktningsmän som hjälper Er med en bra besiktning. Är det något Ni undrar över, vänd Er till den ansvarige mäklaren.

5. Budgivning

Vi vet att budgivningen kan skapa obehag och att många ställer sig osäkra och funder-samma inför denna del i köpprocessen. Vår ambition är att köpare och säljare ska känna sig trygga genom hela försäljningen och vi vill därför ge Er information om hur vår budgivning fungerar.

Vi använder oss av s.k. öppen budgivning. Det innebär att den ansvarige fastighetsmäklaren löpande redovisar det högsta budet till samtliga budgivare som då har möjlighet att lägga egna bud. Mäklaren noterar samtliga bud med namn på budgivaren, tidpunkt, samt eventuella villkor med budet.